holistische lichaamstherapie

 

HOLISTISCHE

LICHAAMSTHERAPIE

 

Een natuurgeneeskundig consult heeft de insteek om overlevingsmechanismen, vastgeroeste karakterstructuren, angsten en meer op te ruimen.  


  

Tijdens een consult kan er gebruik worden gemaakt van massage, reiki, chakra's lezen, klankschalen en koshi's, schaalwandelen, probleem opstelling maar ook een homeopathisch middel die je verder kan helpen om jezelf te herstellen en te leren kennen. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen we overleggen welke werkzwijze het beste bij jouw klachten past.


Geïntegreerde methodieken die gebruikt gaan worden zijn;


schaalwandelen

hoeveel stappen heb je nodig om van je klacht je kracht te maken. Je staat in het energieveld van je klacht, je voelt het ook heel duidelijk alleen met het verschil dat je nu in een veilige omgeving bent en je klacht en kracht nu helemaal kunt beleven om te zien hoe jij er mee omgaat.

Sedona methode

het loslaten van verdriet, angst, boosheid door te zoeken naar waar in je lijf zich weerstand bevindt, dit is vaak een pijnprikkel maar kan ook een dichtgesnoerd gevoel zijn of tintelingen of kramp. Om dit los te laten is vertrouwen nodig om ook los te durven laten.

Reiki

een super mooie zuivere energie, die ik eigenlijk altijd al wel in de massages gebruikte maar nooit echt bewust op de cliënt zelf, tenzij ik dat had overlegd met de cliënt. Je raakt emoties aan, je voelt waar beknelling zit waar je misschien zelf niet aan dacht dat daar klachten uit voort kunnen komen. Zoveel klachten komen uit ons emotioneel, mentaal, spiritueel of energetisch vlak, dat eigenlijk het behandelen van alleen het lichaam met massage tekort schiet.

Massage

de deelmassage zit verwerkt een consult en zal gegeven worden om op fysiek niveau de klachten te verlichten. De etherische oliën zullen hierbij ingezet gaan worden. Het is een mooie aanvulling om de behandeling kracht te geven.

Chakra behandelen 

De chakra's die op de plekken op het lichaam te voelen en behandelen zijn zoals bovenstaande foto kunnen inzicht geven waar een klacht zich manifesteert. Bijvoorbeeld een keelchakra zit in het keelgebied en heeft invloed op de stem/spraak/ creativiteit. Iemand die niet uit zijn woorden kan komen of dichtklapt in een gesprek kan aan dit chakra werken om het weer inbalans te brengen.

Klankschalen

Schalen die door middel van aanslaan of om de rand strijken een mooi monotome klank en trilling afgeeft. Met klankschalen stimuleer je de trilling in je lijf waardoor blokkades kunnen loskomen. 

Opstellingen

dit is een manier om te zien waar jij staat binnen je gezin, werk, maatschappij, vrienden, maar ook waar jij staat in relatie tot bv liefde, woede, teleurstelling, wat doet het met je en wat geven de figuren aan die je voor elk aspect neerzet. Zet je ze met de rug naar je toe, wat zegt dat dan over jou?