Maskers en overlevingsmechanismen

Blog oktober 2020

Maskers en overlevingsmechanismen

oktober 2020 door Michaéla van Paick


Maskers en overlevingsmechanismen.Ben jij je bewust van je maskers en overlevingsmechanismen en hoe ga jij hiermee om 

Maar hoe dan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verleidingen, verwarringen, meningen en noem maar op. Belangrijk is dat je bij jezelf blijft, in wat voor  een situatie dan ook… blijf bij jezelf.


Doe geen dingen die je niet wilt, maar ze doet omdat anderen dit doen. Zoek je eigen weg,  zoek je eigen voorkeuren en leef je eigen keuzes.


Je weet zelf heel goed wat je nodig hebt, dat is de grote gave die de mensheid bezit. Helaas is dit bij de meeste mensen al zo  in de vergetelheid geraakt, dat we niet eens meer weten hoe dit werkt. Door onze opvoeding, vrienden, school, verenigingen e.d. hebben we maskers gecreëerd om er maar bij te mogen horen of om niet gepest te worden. Als kind doe je daar bijna alles voor. En juist in deze jaren worden ze ontwikkeld. Maar ook door overlevingsmechanismen waardoor je merkte  als kind zijnde; als ik me zo gedraag, krijg ik wel de aandacht die ik nodig heb of als ik me stil houdt, ben ik ook geen last voor een ander of ik ben het niet waard om...... Door deze maskers en overlevingsmechanismen voort te zetten, creëer je een afstand tot jezelf, je doet het altijd al zo en… het werkt toch? Ja, toen wel maar heb je het nu nog nodig om dit masker of overlevingsmechanisme te voeden? Waar zit bij jou de blokkade? Want… dit soort blokkades maken je ziek.

Wil je hier meer over weten, kijk op www.levenskrachtpuur.nl/behandelingen/holistische-therapie.html